Hoe werkt een burgerhulpverlener?

Een burgerhulpverlener is een vrijwilliger die is getraind om te helpen bij noodsituaties. Ze zijn bedoeld om het werk van de hulpdiensten te ondersteunen en kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij ongelukken, branden of andere incidenten. Burgerhulpverleners zijn niet bedoeld om in plaats van de hulpdiensten te werken, maar ze kunnen wel een waardevolle aanvulling zijn.

-Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die hulp bieden aan mensen in nood.
-Ze worden getraind in EHBO en hebben een EHBO-diploma.
-Ze hebben een radio of telefoon bij zich waarmee ze contact kunnen maken met de alarmcentrale.
-Burgerhulpverleners werken samen met de ambulance in geval van een noodsituatie.
-Ze kunnen ook hulp bieden aan mensen die geen EHBO nodig hebben, bijvoorbeeld als ze iemand naar het ziekenhuis moeten brengen.

Mijn naam is Burgerhulpverlener en ik help mensen met hun problemen. Soms hebben mensen echt grote problemen, maar soms zijn ze ook kleine problemen. Als ik kleine problemen kan oplossen, dan probeer ik dat altijd te doen. Als ik iemand kan helpen met een groot probleem, dan ga ik naar de politie of het leger en vraag ik hen om hulp. Dit is mijn werk en ik vind het heel erg leuk om te doen.

-Wat doet een burgerhulpverlener?
-Hoe word je burgerhulpverlener?
-Wat zijn de voorwaarden om burgerhulpverlener te worden?
-Wat kun je verwachten als je burgerhulpverlener bent?
-Hoe zorg je ervoor dat je cliƫnt tevreden is met de hulp die je levert?