Hoeveel hulpverleners zijn er in mijn buurt?

In Nederland zijn er ongeveer 24.000 burgerhulpverleners.

1. Hoeveel burgerhulpverleners zijn er in mijn buurt?
2. Zij zijn getraind in het geven van eerste hulp.
3. Zij kunnen bij u thuis komen als u hulp nodig hebt.
4. Zij zijn gratis beschikbaar voor iedereen.
5. U kunt 24/7 bij hen terecht met vragen over eerste hulp.

Hoeveel burgerhulpverleners zijn er in mijn buurt?

Dat is een goede vraag! In Nederland zijn er ongeveer 23.000 burgerhulpverleners. Het aantal burgerhulpverleners per gemeente verschilt echter sterk. In sommige gemeenten zijn er maar enkele tientallen burgerhulpverleners, terwijl in andere gemeenten meer dan duizend burgerhulpverleners actief zijn. Dit komt omdat het aantal inwoners per gemeente natuurlijk ook sterk kan verschillen. In de meeste gevallen is het aantal burgerhulpverleners per 10.000 inwoners ongeveer 30. Dit betekent dat in een gemiddelde Nederlandse gemeente ongeveer 300 burgerhulpverleners actief zijn.

1. Hoeveel burgerhulpverleners zijn er in mijn buurt?
2. Wie kunnen mij helpen bij een noodsituatie?
3. Hoe kan ik een burgerhulpverlener worden?
4. Wat doet een burgerhulpverlener precies?
5. Wanneer moet ik een burgerhulpverlener inschakelen?